Zapisz się na nasz
NEWSLETTER

ruenpl

Dwudniowe szkolenie dla firm/osób bezpośrednio lub pośrednio związanych z łańcuchem żywnościowym zgodnym z ISO 22000.

Korzyści

Uczestnicy posiądą wiedzę i umiejętności niezbędne do:

  1. Audytowania wewnętrznego z zakresu systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności ISO 22000/HACCP/FSSC 22000.
  2. Zdobycia wiedzy na temat aktów prawnych – zarys prawa żywnościowego dotyczącego bezpieczeństwa i jakości żywności.
  3. Praktycznych zasad funkcjonowania systemu HACCP jak również weryfikacji skuteczności funkcjonowania systemu.
  4. Wybranych wymagań FSSC 22000

Adresaci

  • Kandydaci na auditorów wewnętrznych zainteresowani uzyskaniem tytułu auditora wewnętrznego bezpieczeństwa żywności.
  • Osoby indywidualne chcące zdobyć podstawową wiedzę na temat zasad funkcjonowania systemu HACCP.
  • Przedstawiciele wszystkich firm bezpośrednio lub pośrednio związanych z łańcuchem żywnościowym zgodnym z ISO 22000.

Program

  1. Audit – narzędzie do weryfikacji zgodności i skuteczności działania systemu.
  2. Planowanie i przeprowadzenie auditu, zapisy.
  3. Działania korygujące i zapobiegawcze.
  4. Praktyczne zasady przeprowadzania auditu (symulacja auditu).
  5. Akty prawne – zarys prawa żywnościowego dotyczącego bezpieczeństwa i jakości żywności, wybrane wymagania FSSC 22000.
  6. Schemat działania podczas tworzenia systemu HACCP.
  7. Praktyczne zasady funkcjonowania sytemu HACCP (warsztaty).
  8. Weryfikacja skuteczności funkcjonowania systemu – audyt jakości.

Czas trwania

2 dni – 16 godz. lekcyjnych

Dodatkowe informacje o szkoleniu

Cena szkolenia obejmuje organizację szkolenia w trybie on-line, materiały szkoleniowe w formie elektronicznej, certyfikat uczestnictwa w formie papierowej.

Dokumenty do pobrania

  • Karta zgłoszenia na szkolenie online

  • SKONTAKTUJ SIĘ

  • Mariola Fijewska

    Główny specjalista ds. Szkoleń


    + 48 22 46 45 508
    + 48 665 464 661
    mfijewska@pcbc.gov.pl
  • Informacje o szkoleniu

    Cena: 1250.00 zł*

    * Do podanych cen należy doliczyć VAT 23%. Ceny nie zawierają kosztów zakwaterowania.

    POBIERZ TERMINARZ SZKOLEŃ

    Wpisz e-mail

    Na 3 dni przed szkoleniem otrzymasz przypomnienie!

    POWIĄZANE PRODUKTY

    Szkolenia Online O115 - System bezpieczeństwa żywności: wymagania FSSC 22000 wersja 5 – nowe wyzwania

    Omówienie wymagań systemu bezpieczeństwa żywności zawartych w wersji 5.1 normy FSSC 22000.

    Szkolenie PC178 – Auditor wewnętrzny systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności według ISO 22000/HACCP/FSSC22000

    Dwudniowe szkolenie dla firm/osób bezpośrednio lub pośrednio związanych z łańcuchem żywnościowym zgodnym z ISO 22000.

    FSSC 22000

    System zarządzania bezpieczeństwem żywności FSSC 22000.

    PN-EN ISO 22000

    System zarządzania bezpieczeństwem żywności - wymagania dla organizacji w całym łańcuchu żywnościowym.

    Powrót
    Strona pcbc.gov.pl wykorzystuje pliki cookies. Zapoznaj się z polityką cookies.
    ZAMKNIJ