Szkolenie online O224 - Zafałszowania, oszustwa i autentyczność żywności – Food Fraud przegląd metod i wytycznych - PCBC S.A.

Zapisz się na nasz
NEWSLETTER

enpl

Jednodniowe szkolenie skierowane do osób, które na co dzień zajmują się bezpieczeństwem żywności oraz zagadnieniami dotyczącymi zafałszowań i oszustw żywnościowych.

Korzyści

Po szkoleniu uczestnicy:

  • będą rozumieli różnice i podobieństwa miedzy bezpieczeństwem żywności, obroną żywności i obroną przed zafałszowaniami;
  • dowiedzą się o kluczowych czynnikach wpływających na podatność na zafałszowania;
  • poznają podstawowe idee leżące u podstaw działań zapobiegającym zafałszowaniom, pojęcia i definicje oraz metody analizy zagrożeń w tym zakresie;
  • poznają wytyczne i wymagania różnych systemów bezpieczeństwa żywności jak BRC, IFS, FSSC w zakresie zapobiegania zafałszowaniom.

Uczestnicy będą także potrafili:

  • określić czynniki ryzyka zafałszowania żywności;
  • przeprowadzić ocenę podatności na zafałszowania żywności z zastosowaniem różnych podejść i metod analizy oraz zaplanować działania ochronne.

Adresaci

Szkolenie skierowane jest zarówno do firm jak i osób, które na co dzień zajmują się bezpieczeństwem żywności oraz zagadnieniami dotyczącymi zafałszowań i oszustw żywnościowych, a więc do pełnomocników SZBŻ, technologów żywnościowych, auditorów wewnętrznych SZBŻ jak i do wszystkich osób zainteresowanych tą tematyką.

Program

  • Wymagania prawne w zakresie zapobiegania zafałszowaniom;
  • Bezpieczeństwo żywności a Food Defence, Food Fraud, EMA (Economically motivated adulteration) – zrozumieć podobieństwa i różnice;
  • Najczęściej fałszowane produkty spożywcze;
  • Typy zafałszowań żywności;
  • Wymagania systemów bezpieczeństwa żywności w zakresie ochrony przed zafałszowaniami:

– wytyczne IFS w zakresie ochrony przed zafałszowaniami – omówienie Przewodnika wdrożeniowego,
– wytyczne BRC w zakresie Food Fraud,
– wytyczne FSSC 22000 w zakresie Food Fraud – omówienie przewodnika,
– wytyczne z Apendix XVII: Food Fraud mitigation guidance. The United State Pharmocopeial Convention.

  • Ćwiczenie – analiza Food Fraud na wybranych przykładach.

Czas trwania

1 dzień – 8 godz. lekcyjnych

Dodatkowe informacje o szkoleniu

Cena obejmuje organizację szkolenia w trybie on-line, materiały szkoleniowe w formie elektronicznej, certyfikat uczestnictwa w formie papierowej.

SKONTAKTUJ SIĘ

  • Agnieszka Korczak

    Specjalista ds. szkoleń


    +48 691 192 671
    akorczak@pcbc.gov.pl
  • Informacje o szkoleniu

    Cena: 690.00 zł*

    Cena: 690.00 zł*

    Cena: 690.00 zł*

    * Do podanych cen należy doliczyć VAT 23%. Ceny nie zawierają kosztów zakwaterowania.

    Wpisz e-mail

    Na 3 dni przed szkoleniem otrzymasz przypomnienie!

    Powrót

    Cenimy prywatność użytkowników

    Używamy plików cookie, aby poprawić jakość przeglądania, wyświetlać reklamy lub treści dostosowane do indywidualnych potrzeb użytkowników oraz analizować ruch na stronie. Kliknięcie przycisku „Akceptuj wszystkie” oznacza zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookie.
    Dostosuj Odrzuć Akceptuj wszystko

    Dostosuj preferencje dotyczące zgody

    Używamy plików cookie, aby pomóc użytkownikom w sprawnej nawigacji i wykonywaniu określonych funkcji. Szczegółowe informacje na temat wszystkich plików cookie odpowiadających poszczególnym kategoriom zgody znajdują się poniżej.
    Pliki cookie sklasyfikowane jako „niezbędne” są przechowywane w przeglądarce użytkownika, ponieważ są niezbędne do włączenia podstawowych funkcji witryny.
    Korzystamy również z plików cookie innych firm, które pomagają nam analizować sposób korzystania ze strony przez użytkowników, a także przechowywać preferencje użytkownika oraz dostarczać mu istotnych dla niego treści i reklam. Tego typu pliki cookie będą przechowywane w przeglądarce tylko za uprzednią zgodą użytkownika.
    Można włączyć lub wyłączyć niektóre lub wszystkie pliki cookie, ale wyłączenie niektórych z nich może wpłynąć na jakość przeglądania.

    Niezbędne
    Zawsze aktywne

    Niezbędne pliki cookie mają kluczowe znaczenie dla podstawowych funkcji witryny i witryna nie będzie działać w zamierzony sposób bez nich. Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych umożliwiających identyfikację osoby.

    Funkcjonalny

    Funkcjonalne pliki cookie pomagają wykonywać pewne funkcje, takie jak udostępnianie zawartości witryny na platformach mediów społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcje stron trzecich.

    Analityka

    Analityczne pliki cookie służą do zrozumienia, w jaki sposób użytkownicy wchodzą w interakcję z witryną. Te pliki cookie pomagają dostarczać informacje o metrykach liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

    Wydajność

    Wydajnościowe pliki cookie służą do zrozumienia i analizy kluczowych wskaźników wydajności witryny, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia użytkownika dla odwiedzających.

    Reklama

    Reklamowe pliki cookie służą do dostarczania użytkownikom spersonalizowanych reklam w oparciu o strony, które odwiedzili wcześniej, oraz do analizowania skuteczności kampanii reklamowej.
    Odrzuć Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko