Zapisz się na nasz
NEWSLETTER

ruenpl

Celem szkolenia jest zapoznanie uczestników z aktualnymi wymaganiami prawnymi Unii Europejskiej dotyczącymi znakowania żywności i stosowania dodatków do żywności w każdej organizacji uczestniczącej w łańcuchu żywnościowym.

Korzyści

  • Zapoznanie się z najaktualniejszymi wymaganiami prawnymi Unii Europejskiej;
  • Zdobycie praktycznej wiedzy na temat znakowania żywności oraz stosowania dodatków do żywności.

Adresaci szkolenia

Szkolenie skierowane jest do pracowników organizacji branży spożywczej (produkcja, obrót, transport), pracowników firm dostarczających komponenty i usługi dla przemysłu spożywczego, pracowników nadzoru, auditorów związanych bezpośrednio oraz pośrednio z jakością, a także z bezpieczeństwem żywności.

Program

  • Aktualne informacje na temat żywności zgodnie z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO i RADY (UE) NR 1169/2011;
  • Stosowanie substancji dodatkowych, enzymów i aromatów zgodnie z wymaganiami ROZPORZĄDZEŃ PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR: 1332/2008, 1333/2008, 1334/2008;
  • Unijne wykazy dodatków zgodnie z wymaganiami ROZPORZĄDZEŃ KOMISJI (UE) NR 1129/2011, 1130/2011;
  • Ćwiczenia praktyczne dotyczące znakowania żywności i stosowania dodatków do żywności.

Czas trwania

1 dzień – 8 godz. lekcyjnych

Dodatkowe informacje o szkoleniu

Po ukończeniu szkolenia uczestnicy otrzymują certyfikat uczestnictwa w szkoleniu.

Dokumenty do pobrania

  • Karta zgloszenia na szkolenie

  • SKONTAKTUJ SIĘ

  • Katarzyna Postek

    + 48 22 46 45 258
    + 48 665 464 606
    kpostek@pcbc.gov.pl
  • Informacje o szkoleniu

    Cena: 550.00 zł*

    * Do podanych cen należy doliczyć VAT 23%. Ceny nie zawierają kosztów zakwaterowania.

    Wpisz e-mail

    Na 3 dni przed szkoleniem otrzymasz przypomnienie!

    POWIĄZANE PRODUKTY

    Szkolenie PC55 - System zarządzania bezpieczeństwem żywności zgodny z wymaganiami normy PN-EN ISO 22000:2006 – wymagania i dokumentowanie.

    Teoretyczne 2-dniowe szkolenie dotyczące systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności - norma PN-EN ISO 22000:2006.

    Powrót