Zapisz się na nasz
NEWSLETTER
Utworzono: 20/10/2016
Miło nam poinformować, że 4 października br. otrzymaliśmy od Czech Accreditation Institute (CAI) zaktualizowany certyfikat akredytacji, upoważniający do certyfikacji systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności zgodnie z programem certyfikacji FSSC 22000 z uzwględnieniem wymagań PKN-ISO/TS 22003:2015-06. Certyfikat po raz pierwszy został wydany 16.05.2014 r. i uprawnia PCBC S.A. do wydawania akredytowanych certyfikatów w obszarze FSSC 22000 w następujących kategoriach i podkategoriach łańcucha żywnościowego:
Co to jest system FSSC 22000?
FSSC 22000 jest to standard dotyczący bezpieczeństwa żywności, który jest oparty o wymagania ISO 22000 i Specyfikację Techniczną ISO/TS 22002 opisującą programy wstępne PRP mające zastosowanie do odpowiednich sektorów przemysłu i stanowiących rozwinięcie punktu 7.2 ISO 22000, jak również dostarczające dodatkowych gwarancji dla oczekiwań sieci handlowych.
FSSC 22000 – Food Safety System Certification 22000 jest w pełni zatwierdzony przez GFSI (Global Food Safety Initiative) i uznawany na równi z certyfikatami BRC (British Retail Consortium) i IFS (International Food Standard).
Podstawowym celem FSSC 22000 jest poprawa standardów bezpieczeństwa żywności, które mają za zadanie budować zaufanie klientów. Osiągnięcie tego celu będzie korzystne dla wszystkich podmiotów łańcucha żywnościowego
Korzyści z posiadania certyfikatu FSSC 22000 jest wiele, m.in.:
Zapraszamy do współpracy w zakresie certyfikacji FSSC 22000.
Zakład ds. Certyfikacji Systemów Zarządzania
Danuta Orleańska
tel: 22 46 45 510
e-mail: dorleanska@pcbc.gov.pl
Z pierwszej ręki otrzymuj informacje
dotyczące certyfikacji systemów i wyrobów.
Bądź na bieżąco z naszymi promocjami, wydarzeniami oraz ofertą szkoleń.
Zostaw swoje dane, a skontaktujemy się z Tobą i prześlemy szczegółowe warunki współpracy.