Zapisz się na nasz
NEWSLETTER
Utworzono: 10/08/2018
Rolnictwo ekologiczne to proces sprzyjający człowiekowi i przyrodzie.
System certyfikacji rolnictwa ekologicznego dostarcza konsumentom wysokiej jakości produktów spożywczych, dzięki stosowaniu przez rolników i producentów nieinwazyjnych metod produkcji co jest przyjazne dla środowiska naturalnego.
Dla zagwarantowania konsumentom najwyższej jakości produktów rolnictwa ekologicznego, jednostki certyfikujące prowadzą stały nadzór nad działalnością producentów.
Rynek produkcji i sprzedaży produktów certyfikowanych znakiem rolnictwa ekologicznego w ostatnich latach bardzo szybko się zmienia. Działania związane z wprowadzaniem produktów ekologicznych do obrotu to nie tylko stacjonarne sklepy ekologiczne czy wyznaczone półki eko w hipermarketach (prowadzenie obrotu produktami ekologicznymi), to również sklepy internetowe. Sprzedaż internetowa również jest objęta nadzorem jednostki certyfikującej.
W związku z tym sklepy i portale internetowe powinny dokonać zgłoszenia działalności do jednostki certyfikującej. Obowiązek zgłoszenia działalności i przekazania zgody na objęcie prowadzonych działań systemem kontroli określony został w art. 28 ust. 1 rozporządzenia Rady (WE) nr 834/2007.
Dlaczego MY ?
Posiadamy upoważnienie do kontroli i certyfikacji w pełnym zakresie działalności w rolnictwie ekologicznym, tj.
– ekologiczna uprawa roślin i utrzymanie zwierząt,
– zbiór ze stanu naturalnego,
– pszczelarstwo,
– produkty akwakultury i wodorosty morskie,
– przetwórstwo produktów ekologicznych oraz produkcja pasz lub drożdży,
– wprowadzanie na rynek produktów ekologicznych, w tym importowanych z państw trzecich.
W przypadku jakichkolwiek pytań i wątpliwości, zapraszamy do kontaktu z Zespołem ds. Certyfikacji Rolnictwa Ekologicznego
Z pierwszej ręki otrzymuj informacje
dotyczące certyfikacji systemów i wyrobów.
Bądź na bieżąco z naszymi promocjami, wydarzeniami oraz ofertą szkoleń.
Zostaw swoje dane, a skontaktujemy się z Tobą i prześlemy szczegółowe warunki współpracy.